AutozonA

Otkrivena redizajnirana Mazda 6

Automobili | 11:25

Mazda je otkrila prve fotografije nove redizajnirane Mazde 6 i najavila njenu premijeru na salonu automobila u Ženevi. Nova Mazda 6 dolazi s manjim izmjenama na eksterijeru, unutrašnjost ostaje ista, a u ponudi će biti i jedan novi benzinski motor.


Nova redizajnirana verzija Mazde 6 imat će premijeru na salonu automobila u Ženevi. Nova dorađenija verzija u odnosu na prethodni i još uvijek aktuelni model dolazi s poboljšanjima po pitanju snage, ekonomičnosti, kvalitete materijala unutrašnjosti, zadovoljavanja normi o štetnim emisijama i sigurnosti. Nova Mazda 6 izvana ima tipični izgled marke i u skladu je s ostatkom Mazdine game, a uočljiva je po novim prednjim i stražnjim svjetlima koja joj daju snažniji sportski nastup, novim svjetlima za maglu te novoj i agresivnijoj maski.

U ponudi pogonskih motora bit će šest motora, uključujući i novi 2,0-litarski DISI benzinski motor koji ostvaruje nižu potrošnju i emitira manje CO2 u odnosu na prethodni 2,0-litarski benzinski motor kojeg zamjenjuje. Automatski mjenjač s pet stupnjeva prijenosa specijalno je prilagođen novom motoru kako bi omogućio adekvatnu kombinaciju ubrzanja i ekonomičnosti. Od ostalih pogonskih motora, redizajniranu Mazdu 6 pogonit će dorađeniji MZR 1,8-litarski i 2,5-litarski benzinski motori te MZR-CD 2,2-litarski dizelski motor dostupan u tri različite izvedbe snage, od 129 KS do 180 KS. Svi motori se odlikuju poboljšanjima glede smanjenja potrošnje goriva i emisija CO2. Nova Mazda 6 dolazi i s određenim poboljšanjima na šasiji te nekoliko novih sigurnosnih sustava kao što su adaptivna prednja svjetla i pomoć pri pokretanju na uzbrdici. Prodaja redizajniranog modela u Evropi započinje tokom proljeća.