AutozonA

Mercedes: nova G klasa

Automobili | 14:56

Mercedes je otkrio neke detalje koji se odnose na novu G klasu za 2012.


Nova verzija neće se mnogo razlikovati od aktuelnog modela, a zadržaće postojeći prepoznatljiv dizajn iz 1970-ih, karakterističan za vojno vozilo. U ponudi će biti samo varijanta sa oznakom G550, dok će model G55 AMG prestati da se proizvodi. Mercedesov terenac pokretaće 5,5 litarski V8 motor koji će razvijati 382 KS. Snaga će se prenostiti pomoću 7-stepenog automatskog menjača, a maksimalna nosivost biće 1600 kg.

Standardni bezbjednosni paket sadrži ABS, kontrolu proklizavanja, prednje i zadnje airbagove (zavese). S obzirom da je predviđen za upotrebu u zahtjevnim terenskim uslovima, imaće stalni pogon na svim točkovima sa opcijom zaključavanja prednjeg, zadnjeg i centralnog diferencijala.

U standardu opremu uključeni su još i unutrašnjost od drveta i kože, grijači prednjih sjedišta i sistem za uočavanje prepreka iza vozila u rikverc vožnji.

Novi Mercedes G klase imaće kao opciju navigacioni sistem sa informacijama o trenutnoj situaciji u saobraćaju, HD (Hybrid Digital) radio, kao i ugrađeni hard disk za smještanje muzičkih datoteka.(b92) 303llj-6