AutozonA

Novi Nissan Note

Automobili | 09:55

Novi Nissan Note za Europu imat će svjetsku premijeru na ženevskom autosalonu 7. ožujka 2013. godine


Nastavljajući niz, Qashqai i Juke, novi Note postavlja standardne za napredne, relevantne tehnologije u pristupačnom malom automobilu. Note je pripadnik B segmenta koji će posve promijeniti očekivanja kupaca.

Konstrukcija i razvoj obavljeni su u Nissanovim europskim tehničkim centrima (NTCE) u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, proizvodnja se priprema u tvornici Nissan Manufacturing UK (NMUK) u Sunderlandu, a sve to znači da je novi Note dizajniran da savršeno ispuni želje današnjih kupaca gradskih automobila. Novi Note također nastavlja Nissanovu tradiciju dovođenja smionog dizajna i uzbudljivih novih tehnologija u nove tržišne segmente.

Novi Note ujedno će biti premijera Nissanova novog Safety Shielda (sigurnosnog štita) na vozilu B segmenta. Riječ je o tehnološkom paketu, koji je ranije bio dostupan samo na skupim modelima premium segmenta. Sustav upozoravanja na vozilo u mrtvom kutu, upozoravanje na prelazak u drugi prometni trak i napredni sustav otkrivanja pokretnih objekata zajedno nude posve novu razinu pomoći vozaču u ovoj klasi. Sva tri sustava upotrebljavaju informacije stražnje širokokutne kamere, koja nudi jasnu sliku u svim vremenskim uvjetima zahvaljujući funkciji pranja i sušenja zrakom − savršen primjer tehnoloških inovacija novog Notea.

Novi Note također je prvi automobil u B segmentu s Around View Monitorom (AVM) − Nissanovim hvaljenim sustavom koji s nekoliko kamera nudi ptičji pogled na okolinu vozila pa tako olakšava i parkiranje. Taj profinjeni sustav koji je vrlo lak za rukovanje olakšava manevre pri parkiranju, vožnju gradom čini ugodnijom, a vlasnicima pomaže da izbjegnu opasnost od skupih limarskih popravaka nastalih pri parkiranju.

Usto, novi Note ima ugrađenu najnoviju inačicu navigacijskog sustava Nissan Connect, sa svim povezanim uslugama. Inovativni dizajn i konstrukcija znače da sve te tehnologije mogu biti isporučene u pristupačnom paketu, usklađene s paletom vrlo učinkovitih motora.

Troškovi održavanja također će biti niski jer će sve inačice novog Notea serijski biti opremljene sustavom stop/start, pa će emisija CO2 iznositi samo 95 g/km. Toj učinkovitosti odgovaraju dobre performanse naprednih benzinskih i dizelskih motora, a sve to znači sigurnu i uzbudljivu voznu dinamiku, posebice namijenjenu europskim cestama. 707AV-2