AutozonA

Novi Audi A3 stiže dogodine

Automobili | 08:51

Dolasku nove generacije Audijevog modela A3 se možemo nadati tokom iduće godine. Novitet bi svojim kupcima trebalo da pruži značajna unapređenja u svakom pogledu, a prvenstveno kada je riječ o dizajnu, opremi i motorizaciji, gde još treba spomenuti i da se 2013. očekuje dolazak hibridne te električne verzije ovog vozila.


U ponudi će se naći nekoliko karoserijskih izvedbi. Prva bi na tržište trebala stići coupe izvedba, a slijedit će ju Sportback s petorim vratima te cabrio. Po prvi put će biti dostupna i  limuzinska verzija. Cabrio bi se prema sadašnjim saznanjima trebao temeljiti na limuzinskoj verziji s produženim međuosovinskim razmakom.

Na priloženim renderima možete vidjeti kako bi novi A3 trebao izgledati kada za manje od godinu dana stigne na tržište. Očigledno je kako najveći utjecaj na njega ima najavna studija kompaktne limuzine koju je Audi predstavio na prethodnom ženevskom auto salonu.

Interijer bi trebao nastaviti stopama ostatka Audijeve ponude, s naglaskom na povećanju kvalitete izrade i ponude prostora u odnosu na prethodnu generaciju. Također, oprema, posebice ona koju nazivamo infotainmentom, bi trebala biti uočljivo bogatija u odnosu na prethodnika.

Ponuda motora će se sastojati od 1,2, 1,4, 1,8 i 2,0-litrenih turbobenzinskih motora čija će se snaga kretati između 105 i 220 KS, dok će dizelski 1,6 i 2,0-litreni pogonski strojevi razvijati snagu između 115 i 170 KS, piše Index. Također, u ponudi će se naći i 1,6 eTDI koji će uz snagu od 100 KS omogućiti prosječnu potrošnju manju od 4 l/100 km. 303LLJ-2