AutozonA

Predstavljena treća generacija Toyota Yaris-a.

Automobili | 13:32

U Sarajevu je predstavljena treća generacija Toyota Yaris-a.


Nova Toyota Yaris je sada dostupna sa novim, dinamičnim i atraktivnim dizajnom, te inovativnim tehnološkim poboljšanjima. Ona je vrlo kompaktna i okretna. Zbog samog oblika karoserije, treća generacija ovog modela izgleda prepoznatljivo, ali zahvaljujući izmijenjenom prednjem dijelu, prvenstveno svjetlima koja su sada široka i oštra, nova Toyota Yaris izgleda vrlo ozbiljno i odvažno. Toyota je s novim modelom odlučila da svoje vjerne kupce vodi u novo doba 'čistih performansi', dizajniranih kako bi se minimizirala potrošnja goriva i emisije štetnih plinova, te u isto vrijeme osigurao maksimalni užitak vožnje.

Sve ovo je moguće uz pomoć Toyota Optimal Drive sistema koji čini spoj unaprijeđenih tehnologija motora, svježih dizajnerskih inovacija i naprednih mjenjača.
Predstavljena je i jedna od najvažnijih inovacija u novom modelu - multimedijalni sistem Toyota Touch&Go.

'Radi se o 6.1 inčnom ekranu u kojem su objedinjene sve važne funkcije poput audio sistema, povezivanje uređaja putem USB-a ili AUX-a, putnog računara, Bluetooth tehnologije, kamere za vožnju unazad, te aplikacija poput Facebooka, Glass of Water (za smanjenje potrošnje goriva) Last Mile (posljednji kilometar), Find My Car (pronađi moj automobil), Fuel (gorivo), Picture Viewer (gledanje slika), te Weather (vremenska prognoza)', pojasnio je Damir Višošević, direktor Toyota predstavništva u BiH.
Novi model je dostupan sa 1,4 turbodizelskim motorom sa 90 KS, 1,33 benzinskim motorom sa 99 KS, te sa 1.0-litarskim benzinskim motorom sa 69 KS.

Cijena osnovnog modela sa 3 vrata sa benzinskim motorom je 20 259 KM, dok je cijena modela sa dizel motorom 25 839 KM. 303llj-6