AutozonA

Nissan - nova tvornica u St. Petersburgu

Automobili | 13:16

Nissan logo

Nissan Motor Co., Ltd. najavio je početak izgradnje svoje nove, 200 milijuna $ vrijedne tvornice za sklapanje vozila u St. Petersburgu koja bi se trebala otvoriti početkom 2009. godine, javljaju hrvatski mediji.


Carlos Tavares, izvršni potpredsjednik zadužen za korporativno planiranje, brand menadžment i dizajn, na konferenciji za tisak okarakterizirao je novu tvornicu kao "sljedeći značajni korak prema globalnom širenju u okviru Nissanovog Value-up plana". Na prijemu su bili nazočni ruski dužnosnici, uključujući Sergeja Ivanova, prvog zamjenika premijera, i Valentina Matvienka, guvernera St. Petersburga. 

 Kad bude dovršena i počne raditi punim kapacitetom, tvornica će proizvoditi otprilike 50 000 vozila godišnje, a zapošljavat će i do 750 ljudi iz regije. Tvornica površine 167,5 hektara, smještena 25 kilometara od gradskog središta St. Petersburga, sastojat će se od linija za sklapanje, lakiranje, presvlake i šasiju. Nissan je najavio da će se u tvornici proizvoditi dva modela: najprije Teana, a zatim i X-TRAIL. Fena