AutozonA

Renault clio IV automobiol godine BiH za 2013. godinu

Automobili | 07:40

Renault "clio" četvrte generacije proglašen je automobilom godine Bosne i Hercegovine za 2013., na svečanosti upriličenoj večeras u Sarajevu.


Preuzimajući nagradu, komercijalni direktor kompanije Renault-Nissan Hrvatska za BiH Branko Grković istakao je da je "clio" njihova priča o uspjehu, te da od nove generacije očekuju da tu priču nastavi.

Drugi po broju glasova žirija bio je "volkswagen golf" sedme generacije, treći je bio "hyundai i30", a u konkurenciji su bili još "dacia lodgy", "škoda citigo", "peugeot 208" i "audi A3".

Nagradu za najbolji terenac/SUV 2013. osvojio je "hyundai santa fe", za eko automobil 2013. proglašen je "toyota yaris HSD", dok je privredno vozilo 2013. "ford transit".

Za best buy automobil 2013. proglašen je "peugeot 301", koji se u varijanti 1.6 HDi Active u Bosni i Hercegovini prodaje za oko 26.500 KM.

Titulu menadžera 2013. ponio je direktor ASA Auta Senad Olovčić, a za PR 2013. proglašena je Dženita Grcić iz kompanije AUTOline, glavnog zastupnika Mercedes-Benza u BiH.

Članovi žirija i mediji koji su učestvovali u izboru su Seid Teftedarija (Hayat TV), Siniša Bajić (Autoshop magazin), Jasmin Mržljak (Auto Plus), Almir Grebović (ProAuto), Muamer Tanović (Dnevni Avaz) i Elvir Zubović (klix.ba). U izbor je bio uključen i niz drugih elektronskih i štampanih medija u cijeloj BiH, čiji predstavnici nisu direktno članovi žirija.

Organizator ovogodišnjeg izbora automobila godine u Bosni i Hercegovini bila je agencija NEWEVENT, u saradnji s Udruženjem automobilskih novinara BiH. 202ai-2