AutozonA

Objavljene fotografije Tiguana

Automobili | 14:42

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Volkswagen je objavio prve službene fotografije finalne izvedbe svog mini SUV-a Tiguan. Svjetska premijera zakazana je za auto salon u Frankfurtu sredinom rujna, javljaju hrvatski mediji.


Tiguan je tek nešto veći od Tourana, s ukupnih 4.4 metara dužine, 1.8 metara širine i 1.6 metara visine. Stilski se oslanja na većeg brata Touarega, a na prvi pogled djeluje prilično moćno i uvjerljivo. Izgled samog kokpita i putničkog okruženja ipak nije preuzeto s luksuznijeg Touarega već od kompaktnih rođaka, Golfa i Golfa Plus. 

Da nije riječ o običnom šminkeru već i o kvalitetnom terencu svjedoči i činjenica kako će se Tiguan nuditi s dvije karoserijske izvedbe prednjeg kraja koje mu jamče savladavanje različitih terena. "Trend & Fun" verzija i "Sport & Style" izvedbe su primjerenije za asfalt, a mogu podnjeti pristup terenu od 18 stupnjeva sprijeda. 

Terenska "Track & Field" izvedba istu stvar čini s deset stupnjeva više. Volkswagen je pripremio pet motora i svi su, zanimljivo, opremljeni turbo punjačem. TSI benzinci razvijaju 150, 170 i 200 KS, a dizelaši 140 i 170 KS. Fena